Υαλουρονικό οξύ για γεμισμα ρυτιδων(fillers)

fillers, υαλουρονικό, γεμισμα ρυτιδων, ρυτιδες, δερματολογος, kazakos dermatologist, kazakos dermatologos, καλοσ δερματολογοσ αθηνα, καζακοσ δερματολογοσ dermalab, καζακοσ δερματολογοσ, δερματολογοσ κολωνακι, δερματολογοσ συνταγμα, Δερματολογικο κεντρο κολωνακι, οι καλυτεροι δερματολογοι στην αθηνα, καζακος χαρης, δερματολογοσ μετροπολιταν,

Υαλουρονικό οξύ για γεμισμα ρυτιδων(fillers)

Τι είναι το γέμισμα με υαλουρονικό οξύ; Πού χρησιμεύει;

Όσο μεγαλώνουμε το δέρμα μας προοδευτικά χάνει το νεανικό του σφρίγος. Ολοένα και περισσότερες ρυτιδες εμφανίζονται κι ο όγκος του προσώπου χάνεται. Τα fillers είναι η θεραπεία εκλογής για την αποκατάσταση του πάχους και της όψης του δέρματος μας. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής θεραπεία εξαιτίας του άμεσα ορατού αποτελέσματος, της γρήγορης επιστροφής στις καθημερινές δραστηριότητες.

Αναλυτικότερα χρησιμεύουν:

 • Στην αποκατάσταση του πάχους των ζυγωματικών και των περιοχών κάτω από τα μάτια
 • Στο γέμισμα των ρινοπαρειακών αυλάκων
 • Στο γεμισμα ρυτιδων
 • Στην εξάλειψη των λεπτών γραμμών έκφρασης
 • Στην ενίσχυση του πάχους και του περιγράμματος των χειλιών

Γιατί fillers υαλουρονικού οξέος;

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες fillers που χρησιμοποιούνται για γεμισμα ρυτιδων. Τα κυριότερα είναι:

 • Κολλαγόνο
 • Υαλουρονικό οξύ
 • Υδροξυαπατίτης
 • Πολυ – L – γαλακτικό οξύ
 • Ομόλογο λίπος
 • ΡΜΜΑ (Πολυμεθυλμεθακρυλικό)

Το υαλουρονικό οξύ κατέχει την κυρίαρχη θέση στα fillers και όχι τυχαία. Έχει εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας και χαρίζει άμεσα αποτελέσματα.

Δεν είναι μόνιμο filler και αυτό μας εξασφαλίζει από την πιθανότητα ενός μόνιμου κακού αποτελέσματος ή υπερδιόρθωσης. Το υαλουρονικό οξύ σαν προσωρινό filler έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να χρησιμοποιείται όσο χρειάζεται κάθε φορά. Κι αυτό είναι σημαντικό γιατί η γήρανση του δέρματος συνεχίζεται.  

Πως γίνεται η θεραπεία με υαλουρονικό ;

Η θεραπεία απαιτεί μόνο μία επίσκεψη στο ιατρείο. Διαρκεί περίπου 15 με 30 λεπτά. Πριν τη συνεδρία ο δερματολογος μπορεί να εφαρμόσει τοπική αναισθητική κρέμα με σκοπό τη μείωση του αισθήματος πόνου ή ακόμα και νευρικό μπλοκ (όπως στον οδοντίατρο). Συνήθως όμως η θεραπεία είναι καλά ανεκτή. Ο δερματολογος με διαδοχικά τσιμπήματα διοχετεύει το υλικό στις προς θεραπεία περιοχές και με απαλό μασάζ το προσαρμόζει.Το αποτέλεσμα στις ρυτιδες φαίνεται άμεσα.

Τι κάνω μετά τη θεραπεία με υαλουρονικό;

Συνήθως οι περισσότεροι επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Χρειάζεται ωστόσο αποφυγή σωματικής άσκησης για 24 ώρες. Καλό είναι να αποφύγουμε την ηλιοθεραπεία η το σολάριουμ τις πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία. Επίσης δεν επιτρέπεται να τρίβουμε την περιοχή για 3 μέρες μετά έκτος αν δοθούν οδηγίες για τοπικό μασάζ από το δερματολόγο. Ίσως χρειαστεί εφαρμογή ψυχρού επιθέματος στην περιοχή που θεραπεύτηκε ή κρέμα για μελανιές αν εμφανιστούν.

Το γεμισμα ρυτιδων με υαλουρονικό συνδυάζεται χωρίς φόβο με άλλες θεραπείες αντιγήρανσης στο ίδιο ραντεβού με το γιατρό όπως μπότοξ, μεσοθεραπεία. Ανάπλαση με fractional laser  γίνεται στο ίδιο ραντεβού πριν να εφαρμοστεί το υαλουρονικό.

Πρέπει πάντοτε να φυλάσσεται  το ειδικό καρτελάκι που δίνει ο γιατρός μετά από τη θεραπεία ώστε να γνωρίζουμε την ταυτότητα του υλικού που χρησιμοποιήθηκε.

Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες του γεμίσματος με υαλουρονικό;

Μετά τη θεραπεία μπορεί να εμφανιστεί τοπική ερυθρότητα, πρήξιμο ή μελανιά. Συνήθως υποχωρούν 7 με 14 μέρες μετά τη θεραπεία.

Άλλες σοβαρότερες αντιδράσεις είναι η εμφάνιση αποστήματος, κοκκιώματος, αλλεργικής αντίδρασης, μόλυνσης, δυσχρωμίας, επίμονου οιδήματος.

Η πιθανότητα αντιδράσεων αυξάνει κατακόρυφα όταν η θεραπεία εκτελείται από μη ειδικό γιατρό ή άσχετο  με το ιατρικό επάγγελμα. Έχει μεγάλη σημασία η θεραπεία να γίνεται πάντα  σε ιατρείο με τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας, καθαριότητας και εργονομίας. Ακόμα και ο φωτισμός του χώρου παίζει ρόλο στη σωστή εφαρμογή του filler!

Δυστυχώς στην αγορά κυκλοφορούν fillers υαλουρονικού χαμηλού κόστους και αμφίβολης προέλευσης με εξαιρετικά χαμηλό προφίλ ασφάλειας. Έχει μεγάλη σημασία ο δερματολογος να ενημερώνει για την ποιότητα του υλικού.

Πάντα η ‘’φθηνή’’ θεραπεία στο υαλουρονικό είναι και η πιο επικίνδυνη!

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα με υαλουρονικό;

Ανάλογα με το υλικό η διάρκεια ποικίλει από 4 ως 12 μήνες. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί με την επανεμφάνιση των πρώτων σημαδιών γήρανσης. Ωστόσο ακόμη κι έτσι οι ρυτιδες θα φαίνονται ηπιότερες από την πρώτη φορά.