Ραδιοσυχνότητες RF

ραδιοσυχνότητες, χαλάρωση, δερματολογία, rf,kazakos dermatologist, kazakos dermatologos, καλοσ δερματολογοσ αθηνα, καζακοσ δερματολογοσ dermalab, καζακοσ δερματολογοσ, δερματολογοσ κολωνακι, δερματολογοσ συνταγμα, Δερματολογικο κεντρο κολωνακι, οι καλυτεροι δερματολογοι στην αθηνα, καζακος χαρης, δερματολογοσ μετροπολιταν,

Ραδιοσυχνότητες RF

-Τι είναι οι ραδιοσυχνότητες;

Η χρήση ραδιοσυχνοτήτων RF είναι ευρέως διαδεδομένη στην ιατρική. Πολλές ειδικότητες (καρδιολογία, νευροχειρουργική και πλέον η δερματολογία) εκμεταλλεύονται τα οφέλη της. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι ότι με τη βοήθεια κύματος ορισμένης συχνότητας στέλνουμε κατευθυνόμενη ενέργεια σε συγκεκριμένο βάθος και στόχο χωρίς να μεσολαβήσει τομή των ενδιάμεσων ιστών και οργάνων.

Στην αισθητική δερματολογία οι ραδιοσυχνότητες RF έχουν βρει σπουδαίο πεδίο εφαρμογής σε θεραπείες σύσφιξης του δέρματος με χαλάρωση. Το δέρμα μας κάτω από την επιφάνειά του, την επιδερμίδα, έχει ένα στρώμα πλούσιο σε κολλαγόνο. Όταν το κολλαγόνο ελαττώνεται ή είναι κακής ποιότητας, το δέρμα χάνει το σφρίγος του και χαλαρώνει. Στόχος της θεραπείας με ραδιοσυχνότητες είναι να ενεργοποιήσουμε την παραγωγή κολλαγόνου από τα κύτταρα παραγωγής του τους ινοβλάστες. Μέσω ειδικού μηχανήματος εκπομπής ραδιοσυχνοτήτων στέλνουμε ενέργεια στο επιθυμητό βάθος. Η ενέργεια αυτή μετατρέπεται σε θερμότητα. Η θερμότητα ¨ξυπνά¨ τους ινοβλάστες και  πυροδοτεί την παραγωγή κολλαγόνου. Κι όλα αυτά χωρίς να επηρεαστεί την υπερκείμενη επιδερμίδα.

-Ποιες είναι οι ενδείξεις για θεραπεία με ραδιοσυχνότητες στη δερματολογία;

  • Ανόρθωση προσώπου και λαιμού
  • Ανόρθωση σώματος (μπράτσα, γλουτοί, μηροί, μαξιλαράκια γονάτων)
  • Χαλάρωση δέρματος μετά από εγκυμοσύνη
  • Λεπτές ρυτίδες και γραμμές έκφρασης
  • Σημάδια ακμής
  • Ρωγμές/ραγάδες
  • Κυτταρίτιδα
  • Ανανέωση/ αντιγήρανση

-Πως γίνεται η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες RF;

Δε χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία. Ο ασθενής ξαπλώνει στη θεραπευτική κλίνη κι ο χειριστής εφαρμόζει την κεφαλή του μηχανήματος κάνοντας πολλαπλά περάσματα πάνω από την περιοχή για διάρκεια λίγων λεπτών. Ο ασθενής αισθάνεται ένα αίσθημα θερμότητας κατά τη συνεδρία. Στην επιφάνεια του δέρματος εμφανίζεται ερυθρότητα που υποχωρεί σε λίγη ώρα.

Ανάλογα με το πρόβλημα και την περιοχή χρειάζεται ένας συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών με μεσοδιαστήματα 1-2 εβδομάδων προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ενεργοποίηση των ινοβλαστών είναι μια διαδικασία που ξεκινάει αμέσως μετά την πρώτη συνεδρία και συνεχίζεται αρκετές εβδομάδες μετά την τελευταία συνεδρία.

-Υπάρχουν παρενέργειες στη θεραπεία με ραδιοσυχνότητες;

Η χρήση ραδιοσυχνοτήτων είναι μια ασφαλής μέθοδος ιδανική για κάθε τύπο δέρματος. Πραγματοποιείται όλες τις εποχές του χρόνου με ασφάλεια. Οι παρενέργειες είναι ήπιες και παροδικές. Ελαφρή ερυθρότητα και ήπιο οίδημα στην περιοχή εφαρμογής υποχωρούν εντός λίγων ωρών. Καλό είναι να λαμβάνεται προφυλακτική αντιική αγωγή σε περίπτωση ιστορικού απλού έρπητα. Επίσης λαμβάνεται ειδική μέριμνα κατά τις συνεδρίες στο πρόσωπο σε περίπτωση ύπαρξης οδοντικών εμφυτευμάτων.

-Μπορεί η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Οι ραδιοσυχνότητες είναι ιδανική μέθοδος για συνδυαστική αντιμετώπιση στη χαλάρωση. Συνεργάζεται άριστα με μεσοθεραπείες σύσφιξης, νήματα ανόρθωσης, microneedling, καθώς πολλαπλασιάζει την αποτελεσματικότητά τους. Επίσης είναι ιδανική για την ενίσχυση θεραπειών όπως η κρυολιπόλυση για το τοπικό πάχος και το λιπομασάζ για την κυτταρίτιδα.